Recept:
300 gram bloem
250 gram witte basterd suiker
mespuntje zout
250 gram koude boter
5 druppels etherische olie lemon. !!let op!! Alleen olie gebruiken die je daadwerkelijk kan innemen
eventueel 1/2 ei voor het bestrijken van de boterkoek
Zeef de bloem, suiker en het zout in een mengkom.
Snij de boter in kleine stukjes en mix of kneed deze door het mengsel heen. Als je het met de hand doet zorg er dan voor dat je handen niet te warm zijn.
Doe het deeg in een ingevette of met bakpapier beklede vorm op 1 cm van de rand af. (circa 26 cm doosnede)
15-25 min in de oven op 200 graden.
Af laten koelen in de vorm en dan eruit halen en smullen maar.😋 Wij hebben hem half versierd met amandelen en half met smarties, onze 5 jarige dochter vond smarties een beter idee.
Wisten jullie dat de lemon olie ook in onze adem vrij balsem zit?