DIY Bruisballen

DIY Bruisballen

Benodigdheden:

  • 250 gram baking soda
  • 125 gram citroenzuur
  • 10 druppels etherische olie
  • water om te verstuiven
  • Siliconen mal

Wat moet je doen?

Meng de baking soda met de citroenzuur in een kom. Verdeel de etherische olie goed door het mengsel. Verstuif daarna met een plantenspuit water boven het mengsel. LET OP doe dit op ongeveer een meter hoogte anders gaan ze al bruisen. Als je in het mengsel knijpt en het blijft aan elkaar plakken is het goed. let op doe er niet teveel water bij dan krijg je gekke vormen.

Doe het mengsel in de siliconen vorm en drukdeze stevig aan. Laat het minimaal 24 uur drogen. Haal ze er naar 24 uur uit en geniet. 

 

 

LET OP:

Gebruik altijd 100% natuurlijk etherische olië

Bij citrusoliën.

fototoxiteit is een reactie die veroorzaakt wordt wanneer bepaalde essentiële olien op de huid worden blootgesteld aan UV-licht van de zon of zonnebank. De combinatie van zo’n fototoxische olie en ze zon kunnen een ernstige op permanente rode huid, jeuk, blaren, zwelling, pigment verandering, uitdroging of zelfs verbranding veroorzaken.

Bij de meeste citrus oliën moet je de zon 24 uur vermijden, bij bergamot zelfs 72 uur.

Twijfel je over een olie of heb je vragen kan je mij altijd per mail of telefonisch bereiken ik ben op maandag, donderdag en zaterdag goed te bereiken.

Heb je zelf nou geen etherische olië in huis je kan bij mij kleine flesjes olie bestellen ook daarvoor stuur je mij een mail.