After eight met pepermunt olie

After eight met pepermunt olie

Ingrediënten

400 gram pure chocolade
260 gram poedersuiker
2 eetlepels water
1 eetlepel sla-olie
3 druppels pepermunt etherische olie (let op dat je olie gebruikt dit je in mag nemen)

Benodigdheden

1 braadslee
1 velletje bakpapier
1 spatel

Aan de slag.

Beleg de bodem van je braadslee met bakpapier.
Neem 200 gram chocolade. Smelt 160 gram in de magnetron: op 900 watt-60 seconden, doorroeren en herhalen. Als de chocolade gesmolten is voeg je de overige 40 gram toe en roer je totdat ook dit gesmolten is. Verdeel de chocolade over de bodem van de braadslee. Zet voor 15 minuten in de koelkast.

Na 15 minuten maak je de mintglazuur door de poedersuiker te zeven (echt doen tegen klontjes) en de water, olie en etherische olie erdoor te mengen. Je krijgt een dikke massa. Deze ga je in de magnetron zachter en dunner maken: op ca. 700 watt 30 seconden, ongeveer 3x met doorroeren tussendoor. Het moet goed vloeibaar zijn. Giet de glazuur zo verdeeld mogelijk over de laag chocolade in je braadslee. Met een spatel kun je nog iets verdelen, maar de chocolade zal gaan smelten en de mint bruinkleuren. Als je 1 minuut wacht, kun je met je handen de glazuur nog wat platter drukken. Zet in de koelkast voor 15 minuten.

Smelt na 15 minuten de andere 200 gram chocolade op dezelfde manier als in stap 2. Giet de chocolade over de hardgeworden glazuurlaag en verspreid met een spatel. Zet in de koelkast voor nog minimaal een half uur.

Voor het aansnijden zeker 30 minuten buiten de koelkast laten staan en een warm mes gebruiken.