Hooggevoeligheid (HSP)

Oliën voor hooggevoelige mensen en kinderen

 

Hooggevoeligheid is een hele mooie eigenschap. Je kan je goed inleven in anderen, je geniet intens en bent heel alert . Maar het kan je ook heel veel energie kosten en soms lastig zijn om ermee om te gaan.

Ik zal jullie eerst een stukje vertellen waarom ik mij verdiept heb in etherische olie en hooggevoeligheid.

Onze dochter is vanaf het moment dat ze geboren is enorm alert en snel geprikkeld. Ik heb haar veel gedragen in de draagdoek en toen onbewust haar heel veel minder prikkels mee gegeven waardoor ze weinig “last” heeft ervaren van het feit dat ze hooggevoelig is. (Hier was ik mij niet bewust van op dat moment) Seline ging naar de opvang en dat waren altijd lastige dagen. 1 dag ging, maar dan moest ze wel altijd erg bijkomen erna. Ze had veel baat bij ritme, structuur, regelmaat en vooral op tijd en genoeg slapen .

Hoe ouder ze werd hoe meer ik me ben gaan verdiepen in hooggevoeligheid en hoe meer ik erachter kwam dat ik zelf ook hooggevoelig ben. Op dat moment was ik al in aanraking gekomen met etherische olie en ben ik gaan kijken wat voor ons zou kunnen helpen.

Inmiddels was Seline al 4 en ging ze naar school, totaal overprikkeld  en doodop kwam ze elke dag thuis. Elke dag weer moest ze bij thuiskomst zich ‘ontladen’. Dan werd er geschreeuwd, gehuild en veel boosheid geuit. We probeerden van alles. De weekenden waren echt nodig om bij te komen. Dit had effect op het hele gezin

Daar kwam de balance olie kijken. Voor Seline in een roller gedaan, zodat ze deze makkelijk zelf kan smeren op school. En S’ochtends en S’middags in de diffuser aan zodat ze rustig naar school ging en bij thuis komst weer even kon aarde.

Wat een verschil: Een kind thuis die minder prikkels heeft, zich beter kan afsluiten en het allerfijnste van alles beter in haar vel zit en niet meer haar boosheid en frustratie hoeft te uiten als ze uit school komt. Simpelweg die heeft ze veel minder.

Het is zo mooi om te zien dat ze zelf voelde als ze overprikkeld was of wist dat ze een drukke dag had, Seline dan zelf de roller pakte of we hem samen in de diffuser doen. Ze weten enorm goed wat ze zelf nodig hebben. Hun lijf en dat van ons geeft zo goed zelf aan welke olie goed is op het juiste moment.

Hoe gebruiken wij de olie?
We smeren de etherische olie onder de voeten. Onder je voeten zitten geen talg- en zweetklieren en de poriën zijn groter. Door de olie onder de voeten te smeren worden de stoffen in de olie razendsnel door je lichaam opgenomen. Binnen 20 minuten is de olie terug te vinden in elke cel van je lichaam. En daar doet het z’n werk. Seline smeert het zelf achter haar oren of op haar polsen gedurende de dag als ze dit nodig heeft.

Onderstaande oliën zitten in de balance olie.

Sparren: helpt aarden

Ho Wood: kalmeert en verhoogt het spirituele bewustzijn

Blue Tansy: verlicht woede en bevordert een gevoel van zelfbeheersing

Blue Chamomile: kalmeert de zenuwen

Wierook (Frankincense): bevordert gevoelens van tevredenheid, vrede, ontspanning en welzijn.

Denk je nu na al deze info dit wil ik ook bestel dan hier de balansroller.

https://booboobalsem.nl/product/balans-roller/

Heb je naar aanleiding van deze blog nog vragen stel ze dan gerust via de mail of telefoon.

https://booboobalsem.nl/contact/

Oliën die ook goed werken met hoogevoeliggheid:

  • Wierook (Frankincense) – werkt diep ontspannend, kalmeert en helpt aarden, meer in je lijf te komen.
  • Melaleuca (Tea Tree) – Is een enorm veelzijdige olie. Naast dat deze olie antiviraal en antibacterieel werkt,  helpt hij bij het creëren en stellen van  grenzen.
  • On Guard – versterkt de energie, geeft veerkracht en helpt sterkere grenzen stellen.
  • Serenity  – Is een fijne olie wanneer je last hebt van angst, stress en teveel nadenken. Hij kan je helpen om je meer met jezelf te verbinden en zorgt voor innerlijke rust.
  • Wild orange– Wild Orange werkt stimulerend en ontstresst. Handig als je je vermoeid voelt door de (negatieve) emoties van anderen.