Appeltaart met Kaneel olie

Heerlijke appeltaart met kaneel olie

Dit keer het bakrecept van een heerlijke appeltaart het recept komt uit heel Holland bakt. De kaneel uit het originele recept heb ik vervangen voor etherische olie kaneel. LET OP alleen etherische olie gebruiken die geschikt is om in te nemen.

Deeg

200 gram zachte boter (plus extra voor het invetten)
160 gram bruine basterdsuiker
1 druppel etherische olie kaneel
een theelepel honing
300 gram witte bloem
mespuntje zout
1 ei
paneermeel voor het bestuiven
Appelvulling

100 gram rozijnen
8 stuks Jonagold appels
4 eetlepels suiker
1 zakje vanillesuiker
3 druppels etherische olie kaneel

Samenstellen

1 ei voor het bestrijken
25 blanke amandelen (optie)

Voorbereiding:

Vet een springvorm met een diameter van 24 centimeter in en bestuif met bloem.
Verwarm de oven voor op 180°C.

Deeg:

Meng de zachte boter met de bruine basterdsuiker
Meng de honing met de etherische olie kaneel en voeg deze toe.
Zeef de bloem met een snuf zout boven het botermengsel en voeg 1 ei toe.
Kneed tot een soepel deeg en laat afgedekt minimaal 15 minuten rusten in de koelkast.
Rol 2/3 deel van het deeg uit en bekleed de springvorm hiermee.
Verdeel de paneermeel over de bodem.
Zet de springvorm in de koelkast om verder te rusten.

Appelvulling:

Wel de rozijnen in warm water.
Schil de appels en snijd in partjes.
Zeef de rozijnen.
Meng de appelpartjes met de gewelde rozijnen, suiker, vanillesuiker en kaneel.

Samenstellen:

Schep de vulling in de taartvorm.
Rol het resterende deeg uit en bedek de bovenkant van de taart hiermee.
Bestrijk de bovenkant met een losgeklopt ei en bestrooi met de amandelen.
Bak de appeltaart in circa 60 minuten gaar.
Laat afkoelen.
Bestuif met poedersuiker wanneer u de taart serveert.

En daarna smullen maar.