Appeltaart met kaneel olie
Appeltaart met kaneel olie
Vandaag deel ik weer een bakrecept.
Dit keer het bakrecept van een heerlijke appeltaart het recept komt uit heel Holland bakt. De kaneel uit het originele recept heb ik vervangen voor etherische olie kaneel. LET OP alleen etherische olie gebruiken die geschikt is om in te nemen.
Deeg
200 gram zachte boter
160 gram bruine basterdsuiker
1 druppel etherische olie kaneel
een theelepel honing
300 gram witte bloem
mespuntje zout
1 ei
paneermeel
Appelvulling
100 gram rozijnen
8 stuks Jonagold appels
4 eetlepels suiker
1 zakje vanillesuiker
3 druppels etherische olie kaneel
Samenstellen
1 ei voor het bestrijken
25 blanke amandelen
Voorbereiding:
Vet een springvorm met een diameter van 24 cm in en bestuif met bloem.
Verwarm de oven op 180°C.
Deeg:
Meng de zachte boter met de bruine basterdsuiker
Meng de honing met de etherische olie kaneel en voeg deze toe.
Zeef de bloem met een snuf zout boven het botermengsel en voeg 1 ei toe.
Kneed tot een soepel deeg en laat afgedekt minimaal 15 minuten rusten in de koelkast.
Rol 2/3 deel van het deeg uit en bekleed de springvorm hiermee.
Verdeel de paneermeel over de bodem.
Zet de springvorm in de koelkast om verder te rusten.
Appelvulling:
Wel de rozijnen in warm water.
Schil de appels en snijd in partjes.
Zeef de rozijnen.
Meng de appelpartjes met de gewelde rozijnen, suiker, vanillesuiker en kaneel.
Samenstellen:
Schep de vulling in de taartvorm.
Rol het resterende deeg uit en bedek de bovenkant van de taart hiermee.
Bestrijk de bovenkant met een losgeklopt ei en bestrooi met de amandelen.
Bak de appeltaart in 60 minuten gaar.
Laat afkoelen.
Smullen maar
Kaneel olie:
Helpt een goede bloedcirculatie als intern of toegepast op de huid
Ondersteunt een gezond immuunsysteem
Goed voor orale gezondheid
Werkt antibacterieel, schimmelwerend, antiviraal en verlicht zere spieren en gewrichten